dijous, 27 de juny del 2013

Notícies Lleida Social: Lleida Social impulsa una campanya per recollir firmes per a la Renda Garantida de Ciutadania

Mitjançant conferències informatives i instant els ajuntaments a que presentin mocions en el seus plens, la plataforma Lleida Social ha presentat avui la campanya que promou en favor de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) al territori lleidatà. L’objectiu és recollir firmes per a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) d’aquesta proposta per tal que pugui debatre’s al Parlament de Catalunya. En total es necessiten 50.000 signatures, però els promotors esperen arribar a les 100.000.

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
Els portaveus de Lleida Social, Pere Enciso i Mercè Ciutat, han explicat avui que intensificaran les xerrades informatives i conferències sobre aquesta ILP als barris de Lleida i poblacions del territori. Fins ara, ja s’han programat dues xerrades a Lleida i una a Mollerussa. Per a demà està previst fer-ho també a Tremp i a Tàrrega i la setmana vinent el barri de Balàfia de Lleida. A més a més, també s’enviarà un text als partits polítics per tal que promoguin mocions en els seus ajuntaments en favor de la Renda Garantida de Ciutadania.

Pere Enciso ha explicat que el termini per presentar signatures finalitza el proper 13 d’octubre. El principal objectiu d’aquesta proposta és assegurar que qualsevol persona major de 18 anys tingui dret a una renda bàsica mensual per a cobrir les seves necessitats (664 euros al mes). Enciso ha recordat que l’atur i la manca d’ofertes de treball està portant a molts col·lectius al llindar de la pobresa. Un 27% de la població viu en situació de risc de pobresa, al igual que 1 de cada 4 infants. “Aprofitant que l’Estatut d’Autonomia reconeix el dret dels ciutadans a rebre una renda mínima, per això és promou aquesta ILP”, ha afegit.  

Per una altra banda, informar que dos entitats més (Justícia i Pau i Fiare) s'han adherit també a Lleida Social.

Pots seguir aquesta notícia a través del nostre Twitter amb els hashtags relacionats:
#LleidaSocial
#RendaGarantidaCiutadana

I a través del nostre Facebook i el nostre Canal YouTube.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada